OSREDNJA TAJSKA IN ODDIH V HUA HIN

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
2.099 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
6.-17.12.2024. (12 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

OSREDNJA TAJSKA IN ODDIH V HUA HINU 12 DNI

Tajska, znana tudi kot dežela smehljajev, navdušuje turiste z raznolikimi barvami in vonjavami, bogatim okrasjem in eksotičnimi tradicijami. Osupljiva tropska narava, zelena riževa polja, pisano sadje in eksotična hrana, očarajo vsakega obiskovalca, na drugi strani pa vam impresivni ostanki bogate zgodovine, živahne metropole in ljubeznivi domačini zagotavljajo nepozabno doživetje. Po razburljivem potovanju si privoščite še oddih na obali v odličnem hotelu!

1. dan: Zagreb  - Bangkok
Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom in let preko Dohe do Bangkoka.

2. dan: Bangkok – Hua Hin
Po pristanku v Bangkoku v zgodnjih jutranjih urah sledi transfer do hotela v Hua Hinu. Ostanek dneva prosto. Nočitev.

3. dan: Hua Hin
Zajtrk. Preostanek dneva lahko namenite sprostitvi in počitku ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (doplačilo oz. vključen v paketu izletov) ter si skupaj z nami ogledate Hua Hin. Najprej se odpravimo na lokalno tržnico, kjer lahko najdete najrazličnejše sadje, zelenjavo in meso po zelo ugodnih cenah. Resnično zabavno se je sprehajati med stojnicami in doživeti življenje domačinov. Ogled nadaljujemo z obiskom železniške postaje v Hua Hinu, ki je ena izmed najstarejših na Tajskem. Najbolj osupljiva je edinstvena kraljeva čakalnica, katero so uporabljali za sprejem kralja s spremstvom med obiskom mesta. Sledi kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu obiščemo palačo Maruekhathaiyawan, znano tudi kot Palača ljubezni in miru. Palača, v celoti zgrajena iz tikovine leta 1923, je služila kot kraljeva poletna rezidenca. Za konec obiščemo še največjo znamenitost Hua Hina - Khao Takiab, ki jo imenujejo tudi Monkey Mountain, saj tam domujejo številne opice in od koder je čudovit razgled na Hua Hin. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Hua Hin - Kanchanaburi
Zajtrk. Odhod v Kanchanburi, glavno mesto province. Med potjo si bomo ogledali plavajočo tržnico v Damnoen Saduaku. Tukaj boste priča živahnemu trgovanju s sadjem, zelenjavo idr., ki še vedno poteka na tradicionalen način, iz čolna v čoln. Tradicionalne tajske hiše in način bivanja domačinov, ter vožnja z majhnim čolnom do plavajoče tržnice bodo zagotovo posebno doživetje. Vkrcamo se na ladjo in uživamo v plovbi ter tako še od blizu opazujemo trgovanje na plavajoči tržnici. Pot nadaljujemo proti Kanchanaburiju. Ustavimo se v muzeju JETAH, posvečenemu gradnji tako imenovane železnice smrti med drugo svetovno vojno, ki naj bi povezovala Burmo in Tajsko. Železnico so gradili lokalni prebivalci in vojni ujetniki pod prisilo japonske vojske. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan: Kanchanaburi - Ayutthaya
Zajtrk. Danes obiščemo znameniti most na reki Kwai. Med drugo svetovno vojno je bil most del železnice smrti, opeval pa ga je tudi istoimenski film. Za potrebe snemanja so most zgradili na Šrilanki, železnico v Kanchanaburiju, ki še vedno obratuje, pa so popravili po letu 1945. Vkrcali se bomo na vlak in se za kratko zapeljali po tej slavni železnici. Pot nadaljujemo do Ayutthaye. Nastanitev v hotelu in nočitev.

6. dan: Ayutthaya – Bangkok

Zajtrk. Nato si ogledamo templje v Ayutthayi. Obiščemo Wat Mongkol Borpith, impresivno zgradbo, v kateri je velik bronasti odlitek podobe Bude. Ogledamo si še Wat Phra Srisanpetch: najbolj znan tempelj v Ayutthayi, ki je znan po značilnem naboru obnovljenih chedijev. Uporabljali so ga za kraljevi tempelj za več tajskih kraljev. Sledi ogled Wat Yai Chai Mongkol, ki se nahaja na jugovzhodu mesta. Zgradil ga je prvi kralj Ayutthaye, najbolj opazna značilnost templja pa je ogromen ležeči Buda blizu vhoda. Po ogledih nadaljujemo pot do Bangkoka. Ob prihodu se s hitrim čolnom zapeljemo po slikoviti reki Chao Phraya in raziščemo kanale (klongs) Thonburija. Nato si ogledamo tempelj Wat Arun, bolj znan kot Tempelj zore. Velja za najstarejši tempelj na Tajskem, očaral pa vas bo s svojo impresivno arhitekturo in oblikovalskimi veščinami. Namestitev v hotelu in nočitev v Bangkoku.

7. dan: Bangkok
Zajtrk. Prosti čas za počitek ali lastno raziskovanje mesta, lahko se nam pa pridružite na fakultativnem izletu Templji Bangkoka in kraljeva palača (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Priložnost boste imeli obiskati in spoznati tri najbolj zanimive templje v mestu: Wat Traimit, Wat Po in Wat Phra Keo.
Wat Traimit (tempelj zlatega Bude) je dom največjega zlatega kipa na svetu. Bleščeč 3 metre visok in 5,5 tone težak kip Bude s skrivnostno preteklostjo in trenutno vrednostjo več kot 40 milijonov ameriških dolarjev je narejen iz zlata.
Wat Pho (Ležeči Buda) je znan po ogromnem kipu ležečega Bude, ki se nahaja v njem. Je najstarejši tempelj, ki je bil zgrajen približno 200 let preden je Bangkok postal glavno mesto Tajske.
Wat Phra Kaew (tempelj smaragdnega Bude) velja za najpomembnejši budistični tempelj na Tajskem. Nahaja se v zgodovinskem središču Bangkoka, znotraj Velike palače, in ga varuje Phra Kaew Morakot (Smaragdni Buda), zelo cenjen kip Bude, ki natančno izklesan iz enega samega kosa žada.
Velika palača je kompleks zgradb v središču Bangkoka. Palača je bila uradna rezidenca kraljev Siama (in kasneje Tajske) od leta 1782. Kralj, njegov dvor in njegova kraljeva vlada so bili v palači do leta 1925. Trenutni monarh, kralj Bhumibol Adulyadej (Rama IX.), trenutno prebiva v palači Chitralada, vendar se Velika palača še vedno uporablja za uradne dogodke. Vsako leto se v obzidju palače odvija več kraljevih ceremonij in državnih svečanosti. Palača je ena najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti Tajske. Povratek v hotel in nočitev.

8. dan: Bangkok – Hua Hin
Zajtrk. Po odjavi iz hotela sledi prevoz do vašega hotela v Hua Hinu, The Peri Hotel Hua Hin 4*, kjer sledi krajši oddih.

9.-10. dan: Hua Hin
Zajtrk. Prosti čas za oddih, uživanje na plaži in raziskovanje okolice.

11. dan: povratni let Bangkok-Doha
Zajtrk.V popoldanskih urah transfer do letališča Bangkok in let proti Dohi.

12. dan: povratni let Doha-Zagreb
Po pristanku v Dohi nadaljevanje leta proti Zagrebu.

POMEMBNO: Za potovanje na Tajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka.

ČAS POTOVANJA: 12 dni / 9 noči

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 20

Predviden letalski prevoz:
06.12.2024 QR218 ZAGREB – DOHA 15:45-23:00
07.12.2024 QR836 DOHA – BANGKOK 02:20-12:50
16.12.2024 QR835 BANGKOK – DOHA 19:10-22:35
17.12.2024 QR215 DOHA – ZAGREB 02:30-06:35
Prevoznik: Qatar Airways

**********************************************************************************************************************************************

Bangkok
ali Krung The, kot ga imenujejo Tajci, je postal glavno mesto leta 1768, po požaru v tedanji prestolnici Ayutthaya in je danes politično, ekonomsko, kulturno in socialno središče Tajske ter eno od najpomembnejših centrov v jugovzhodni Aziji. Zaradi svojih 1000 templjev, nakupovanja in drugih posebnosti, se je Bangkok razvil v veliko turistično mesto, katerega letno obišče 11 milijonov turistov. Najbolj znane palače in templji so: Wat Phra Kaew – v njem se nahaja kip smaragdne Bude in se smatra, kot najpomembnejši tempelj Tajske. Tempelj se nahaja v sklopu Grand Palace, ki je bila kraljeva palača od 18. stoletja in jo še danes uporabljajo za službene ceremonije. Wat Arun – tempelj zore, je en najbolj znanih simbolov Bangkoka. Tempelj je v celoti narejen iz koščkov porcelana iz kitajskih tovornih ladij, ki so prihajale v Bangkok. Wat Phro – se nahaja takoj ob Grand Palace in je en največjih templjev v Bangkoku. Ime je dobil po kipu ležeče Bude, ki je tudi največji na svetu in je dolg 46 metrov ter visok 15 metrov ter je v celoti pokrit z zlatimi lističi, oči so pa narejene iz biserov. Wat Suthat – en izmed najstarejših templjev. Razen palač, templjev, muzejev ima Bangkok nekaj čudovitih vrtov v katerih lahko uživate. Posebnost je tudi gastronomija. Kuhinja dežele tisočih nasmehov je izrazito aromatična, večbarvna in osvaja vsa čutila – najprej vizualno in z vonjavami, nato pa še z okusom. Hrana je izredno dostopna, tako lokacijsko, kot tudi cenovno. Na vsakem koraku boste lahko poskusili kaj eksotičnega, tako v restavracijah, kot tudi pri uličnih prodajalcih. Za Bangkok je značilno tudi nočno življenje, ki je po večini koncentrirano na dveh četrtih ''rdečih svetilk'' - Patpong (med Siloma in Surawong Roads) in Soi Cowboy (Sukhumvit Road). Čeravno je seks industrija glavna značilnost Bangkoka, je na voljo veliko število navadnih restavracij in koktajl barov. Takoj za Patpongo se nahaja nočna tržnica, kjer imate veliko možnosti za nakupovanje.

Ayutthaya
Nahaja se približno 80km od Bangkoka. Začetki mesta segajo v leto 1350, ko je bila Ayutthaya glavno mesto Sijamskega carstva, pomembno politično in versko središče ter središče mednarodne trgovine. Leta 1767 so ga zavzeli Burmanci. Danes je mesto arheološko področje z dobro ohranjenimi zgodovinskimi ostanki budističnih templjev, ki se ponašajo z visokimi ''prangi'' (relikvijski stolpi) in ki govorijo o nekdanjem sijaju in veličini. Najpomembnejši templji Ayutthaye so: Wat Mongkol Borpith – impresivna zgradba z velikim bronastim kipom Bude; Wat Phra Srisanpetch- največji tempelj Ayutthaye znan po restavriranih ''chedisah''. Ta tempelj se je uporabljal kot kraljeva palača za številne kralje; Wat Yai Chai Mongkol – nahaja se na jugovzhodu mesta. Tempelj je bil zgrajen leta 1357 na zahtevo kralja Ramathibodija I., prvega vladarja cesarstva Ayutthaya.

Kanchanaburi
Glavno mesto pokrajine Kanchanaburi, obiskovalci najbolj poznajo po mostu, zgrajenem na reki Khwai, kjer je posnet tudi istoimenski film. Tu se nahaja tudi tako imenovana ''železnica smrti''. Med 2. svetovno vojno, ko je Tajsko zavzela Japonska vojska, so železnico gradili vojni ujetniki različnih narodnosti, da bi vzpostavili povezavo z Burmo. Veliko jih je med gradnjo izgubilo življenje. Danes na tem mestu stoji muzej JEATH, ki prikazuje življenje in razmere, v katerih so živeli ujetniki.

Hua Hin
Hua Hin je najstarejše in najbolj priljubljeno letovišče na kopenskem delu Tajske, idealno za počitnice. Nahaja se na severnem delu Polotoka Malay, približno 200 km južno od Bangkoka. Mesto je populariziral kralj Prajadhipok v zgodnjih 1920. letih in je danes priljubljeno letovišče tajske kraljeve družine in znanih oseb. Znano je po svoji nočni tržnici, v bližini pa se nahajajo narodni parki ter zgodovinska mesta.


 Cena vključuje:
• let na relaciji Zagreb-Bangkok-Zagreb preko Dohe z vključenimi pristojbinami, letalski prevoznik Qatar Airways
• 9 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi
• ogledi po programu z udobnim in klimatiziranim avtobusom
• slovensko ali hrvaško govoreči vodja poti in lokalni vodnik
• organizacijo potovanja

Predvideni hoteli:
Hotel Amari, Hua Hin, https://www.amari.com/huahin
Hotel Felix River Kwai Resort, Kanchanaburi, https://www.felixriverkwai.com
Hotel Classic Kameo, Ayutthaya, https://www.kameocollection.com/classicKameo-ayutthaya
Hotel Hilton Garden Inn Bangkok Silom, Bangkok, https://www.hilton.com/en/hotels/bkksigi-hilton-garden-inn-bangkok-silom
Hotel The Peri, Hua Hin, https://www.theperihotel.com/hua-hin

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila ob rezervaciji:

• paket izletov (Hua Hin City Tour ter Templji Bangkoka in kraljeva palača): 139,-EUR na osebo
• Hua Hin City Tour: 79,-EUR
• Templji Bangkoka in kraljeva palača: 79,-EUR
• celosten paket zavarovanja potovanja: od 139,-EUR na osebo
(paket vključuje: zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 499,-EUR

Doplačila na poti:
• napitnine tekom potovanja - za lokalne vodnike in voznike avtobusov: 45,-EUR na osebo

Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije na Tajskem.

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Tajsko potrebujejo državljani R Slovenije potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
V kolikor niste državljan R Slovenije se še pravočasno na pristojnem uradu pozanimajte, katero dokumentacijo potrebujete za vstop na Tajsko.

Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/tajska/


Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest. First minute popust velja do preklica.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:
06.12.2024 QR218 ZAGREB – DOHA 15:45-23:00
07.12.2024 QR836 DOHA – BANGKOK 02:20-12:50
16.12.2024 QR835 BANGKOK – DOHA 19:10-22:35
17.12.2024 QR215 DOHA – ZAGREB 02:30-06:35
Prevoznik: Qatar Airways

Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024 Osrednja Tajska in oddih v Hua Hinu 12 dni 2024